2017 április

Templomkertjeink jövője

A Római Katolikus Plébánia közösségi szerepvállalás erősítése című projekt keretében 2017. április 07-én 16.00 órától a Szent Imre templom kertjében Ferenczy Katalin és Fekete László vezetésével kilenc fő gazolt

Elsőáldozás

A Húsvétot követő vasárnapon volt Plébániánkon az elsőáldozás ünnepe. A hagyományokhoz híven külön szentmise keretében részesült az oltár Ajándékában ezúttal 32 harmadik osztályos kisgyermek.

Zeneiskolai ki mit tud

2017. április 28-án a Balatonalmádi Kósa György Zenei AMI-ban második alkalommal rendeztük meg zongoristáink számára a Ki mit tud-ot. A már az előző tanévben kipróbált eseményt izgatott készülődés előzte meg a szervezés és a felkészülés oldaláról egyaránt.

Húsvéti futás

Április 29-én szombaton 10 óra előtt pár perccel a Szt. Erzsébet Ligetben Szakál Dániel képviselő úr köszöntötte a résztvevőket. Azokat a lelkes gyermekeket és felnőtteket, akik szeretik a sportot,

Húsvéti játszóházak

Idén áprilisban a város mindkét iskolájában lezajlott jó hangulatban a húsvéti kézműves játszóház. Április 4-én a Vörösberényi Általános Iskolában 80 fővel került megrendezésre tanórai keretben a játszóház, ahol a lelkes és lázas munka közben a gyerekek hallhattak néhány szót a húsvéti ünnepkörhöz tartozó népszokásokról.

Családos Húsvét

Sikeresen és nagyon jó hangulatban telt az április 8-án megrendezésre került Húsvéti játszóház a Plébánián. Ficsor Mónika vezetésével és segítségével készítette a több, mint 100 résztvevő, nagyrészt nagycsaládos gyerek és felnőtt, az alkalomhoz illő húsvéti ajtódíszt, bárányos szélcsengőt és egyéb kézműves termékeket. A Nagyböjti időszakra ráhangolódva az összejövetel elején böjti énekekkel tettük meghittebbé az eseményt, majd a keresztutat mondtuk el János atya vezetésével. A rendezvényt szeretetvendégség zárta, melyet a megéhezett alkotók nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtak.